DIARI GATING – HARI TERAKHIR

Posted: September 16, 2007 in Uncategorized

Ketua budak jahat tgh pikir mcmana nk terus buat jahat (mengelentong o.c)huhuhuKetua budak jahat tgh pikir mcmana nk terus buat jahat (mengelentong o.c)huhuhuhu

YeYe…
arini habis lah hukuman gating yang aku kena…
penat jgak melapor kat guard room tiap 4 jam start jumaat 830 mlm sampai Ahad 1230 tghari
bulan posa tapa ni..
nilah akibat tak turun baris pagi Rabu(12/9) yang lepas..

aku dilantik menjadi i.C untuk 52 orang budak jahat yang dikenakan hukuman tu..
huhuhu… OC aku (Mej Aziz Rimau) lantik
berat giler beban atas bahu ni….kadang2 tu yang melapor kat guard room tu cuma 6 org daripada 52 org…yang lain pakat tuang abis..
apa aku nk jawab ngn oc ni…. ?

GATING : istilah hukuman dalam ketenteraan di mana pesalah dikehendaki melapor ke pondok pengawal setiap 2,3 atau 4 jam sekali mengikut apa yang telah diarahkan oleh pegawai atasan berpakaian medan lengkap

OC : Pegawai yang menyelia

i.c: identity card? bukan la….
tapi in-charge kira mcm ketua la tu…

tuang : mencilok,absent

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s